HRT-Construct

ONDERHOUD

Onderhoud


Ook na de aanleg is HRT uw aanspreekpunt voor het verdere onderhoud van uw tuin.
Ook voor het grovere werk kan je bij ons terecht !

  • Aanleg van gazon
  • Maaien van het gazon
  • Verticuteren
  • Snoeien van hagen
  • Afleggen van bomen

Tips voor onderhoud


Hieronder vind je enkele tips voor een goed onderhouden tuin.

Plant de voorjaarsbollen


Bloemen die in het voorjaar bloeien, zoals narcissen en tulpen, moeten op tijd de grond in zodat ze goed kunnen wortelen. Dit moet nog gebeuren voordat de vorst zijn intrede doet en de temperatuur onder het vriespunt zakt.

Als je de bloembollen in de grond hebt gezet zul je er de eerste tijd nog geen plezier aan beleven. Zodra de vogels weer beginnen te fluiten, zullen deze bloemen de grond uit schieten en je tuin weer de frisse kleuren geven die je zo mooi vindt. Let wel op dat je de voorjaarsbollen niet lukraak in de tuin neerzet, maar dat je dit op basis van een goed doordacht beplantingsplan doet. Het is even wat werk, maar het geeft uiteindelijk het mooiste resultaat.

De wintersnoei


De winter is ook een goede periode om bijvoorbeeld de bomen die je in de tuin hebt staan te snoeien. Bomen zijn in deze periode namelijk in een soort winterslaap, waardoor de sapstroom sterk afneemt en je de boom gewoon kunt snoeien zonder dat deze gaat bloeden.

Hoewel het sap dus niet uit de snoeiwonden zal stromen nadat je de boom gesnoeid hebt, is de boom wel degelijk zwakker op deze plekken en kan eventuele vorst hier ook flink schade aanrichten. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je de boom voldoende tijd geeft om te herstellen en de wond te laten genezen.

Snoei je bomen daarom nooit als er in de eerste dagen vorst voorspeld wordt. Alleen als het niet gaat vriezen kun je het volgende bloeiseizoen weer optimaal genieten van de schoonheid van je boom en de schaduw die hij biedt.

Tuingereedschap onderhouden

De kans dat je in de winter je tuingereedschap veel zult gebruiken is klein. Helemaal niet erg, want het biedt je de perfecte kans om het eens goed te onderhouden. Het tuingereedschap heeft namelijk een hoop geleden in de tijd dat je het gebruikt hebt. Om ook het volgende najaar weer veel plezier van je gereedschap te hebben, is het belangrijk dat je het goed verzorgt.

Je kunt het dus eens goed schoonspoelen, de roest die is ontstaan verwijderen en de messen van bijvoorbeeld de snoeischaar slijpen. Vervolgens hang je al het gereedschap netjes op zodat je het in het voorjaar weer voor de dag kunt halen en je tuin weer stevig onder handen kunt nemen.

Copyright © Alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Lees meer
Accepteren